Diensten

Van schets tot onderhoud


Heeft u een woonwens, maar weet u niet precies wat er bouwkundig zoal mogelijk is in uw woning? Of heeft u een bedrijfspand waarmee u plannen heeft? Naast het uitvoeren van kleine en grotere bouwprojecten, denken wij ook graag met u mee! 

Rood voor rood-regeling


Met de Rood voor Rood-regeling wordt het mogelijk gemaakt om landschap ontsierende bebouwing te slopen en daarmee woningbouwrechten te verkrijgen. Het gaat dan om het slopen van (voormalig) agrarische gebouwen op een erf, waarmee tegelijkertijd een bouwkavel voor een nieuwe woning aangevraagd kan worden. In de toekomst wordt verwacht dat diverse boeren bedrijven stoppen met hun activiteiten, waardoor de stallen leeg komen te staan. Als hiervoor geen nieuwe functie in beeld is, biedt de Rood voor Rood-regeling een uitkomst. Deze regeling zorgt ervoor dat het Overijsselse landschap in eer wordt hersteld.

Om in aanmerking te komen voor deze regeling, dient overlegd te worden met de betreffende gemeente. Dit is een juridisch proces, aangezien de bestemming ‘(voormalig) agrarisch’, gewijzigd wordt naar ‘wonen’. Dat wil zeggen dat een bestemmingsplanwijziging benodigd is. De ‘spelregels’ die daarvoor gelden, worden per gemeente geformuleerd. Wij gaan graag met u aan de slag om dit proces te begeleiden en de juiste partijen aan tafel te krijgen. 

Kijk voor meer informatie eens tussen onze projecten (Ontwikkeling twee landhuizen Glane). Mocht u zelf in het bezit zijn van vervallen bebouwing, of vragen hebben over dit project, neem dan contact met ons op. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Machinale houtbewerking


Voor diverse schaaf- of zaagklussen bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft u gevelbekleding die u wilt laten schaven? Of een kleinere klus waarvoor u een machine wilt gebruiken? Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Project Rood voor rood-regeling

Project voor de tijd

Planvorming project

Project na de tijd

Machinale houtbewerking

Houtbewerking

Houtbewerking

Houtbewerking

Bent u geïnteresseerd in een project of dienst als deze? Of bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!